Harjoitteluetiketti

Tanssiharjoittelun etiketti vapaissa harjoituksissa helpottamaan tuoreiden harjoittelijoiden osallistumista sekä myös muistuttamaan kokeneempia.

Varusteet:

  • Huolehdithan, että tanssikengät ovat kunnossa, eikä niistä jää jälkiä parkettiin; korkotulpat ehjät, pohjanahka kunnossa ja harjattu. Vinkki: kovettuneen pohjanahkan saa pehmitettyä öljyämällä ne edellisenä päivänä esim. risiiniöljyllä. Vaatetuksena luonnollisesti tanssiliikuntaan sopivat asut, joissa on mukava liikkua.

Musiikki:

  • Salissa on soitin ja kiinteä äänentoisto. Äänentoiston päävirtakytkin löytyy salin sisääntulo-oven tasanteelta vastapäätä ovea. Laitteiden virtakytkimiä ei siis tarvitse käyttää. Soitinkaapissa on koodilukollinen avainlokero, josta löytyy kaapin avain.  Lopetettaessa avain palautetaan lokeroon ja sekoitetaan numerokoodi. Kaapista löytyy myös levyjä soittimeen. Huomatkaa, että soittimen levykelkka on välillä hankalasti aukeava ja voi vaatia terävän painalluksen auetakseen.

Harjoittelu:

  • Huomioi aina kanssaharjoittelijat. Ole kannustava parille ja muille harjoittelijoille. Muista, että parisi kanssa muodostatte joukkueen, joka toimii parhaiten, kun kannustatte toinen toisiamme.
  • Aikataulusta selviää kulloinkin harjoiteltava laji (vakiot, latin tai practise). Harjoituksen aikana pyritään käymään kaikki kyseisen lajin tanssit läpi. Jos haluat keskittyä harjoittelemaan vain tiettyä tanssia, kannattaa sopia muiden senhetkisten harjoittelijoiden kanssa soitettavasta musiikista. Voit harjoitella myös toista tanssia kuin soitettava musiikki, mutta huomioi tällöin musiikkiin tanssijoiden erilainen liikkuminen
  • Yksi tärkeitä tanssijan ominaisuuksia on tanssilattian tilahallinta (floorcraft). Siihen liittyen pyritään huomioimaan muiden liikkuminen tanssilattialla ja vältetään törmäyksiä. Muiden huomioimista on myös se, että harjoittelun aikana ei jäädä turhaan seisoskelemaan keskelle lattiaa, vaan annetaan toisille harjoittelijoille tilaa.
  • Tanssisuunta lattialla on vastapäivään. Muista noudattaa erityistä varovaisuutta, jos tanssit vasten tanssisuuntaa.

Opetuksen aikainen harjoittelu:

  • Yksärien ja tukituntien aikana on mahdollista myös muiden harjoitella. Tällöin on kuitenkin erityisesti huomioitava opetus ja annettava tila ja oma rauha opetettaville ja opettajalle. Vältä myös äänekästä keskustelua. Musiikin valinta on ensisijaisesti valmentajan/ohjaajan päätettävissä. Kysy aina erikseen, jos haluat muuta musiikkia.