Lastentanssi

Seuramme tarjoaa lastentanssia vauva ja taaperoikäisistä alkaen aina junnujen kisatasolle asti. Haluamme panostaa lasten harrastamiseen, minkä takia monen ryhmän ohjauksesta vastaa ammattivalmentajat!

Jokaiseen ryhmään on määritelty viitteellinen ikäsuositus, joka ohjaisi hakeutumaan sopivimpaan ryhmään. Pääasia kuitenkin on, että tunneilla on hauskaa! 

Lapsi-Aikuinen -ryhmä 1 

Ryhmään otetaan 1-2 -vuotiaita taaperoita vanhemman kanssa. Lapsi-aikuinen ryhmässä lapsi pääsee nauttimaan musiikista, leikistä ja tanssista yhdessä oman äidin, isän tai vaikkapa isovanhemman kanssa. Ryhmä kestää puoli tuntia ja on rakennettu sopimaan juuri kyseisen ikäluokan lapsen kehitykselle.  Hauskaa yhdessäoloa ja ilottelua perheen kesken! 

Lapsi-Aikuinen -ryhmä 2 

Ryhmään otetaan 3-4 -vuotiaita lapsia vanhemman kanssa. Lapsi-aikuinen ryhmässä lapsi pääsee nauttimaan musiikista, leikistä ja tanssista yhdessä oman vanhemman kanssa. Ryhmä kestää puoli tuntia ja on rakennettu sopimaan juuri kyseisen ikäluokan lapsen kehitykselle. Hauskaa yhdessäoloa ja ilottelua perheen kesken! Ryhmän ohjaa Mari Kangasmäki.

Lasten TanssiTähti -ryhmä

Lasten TanssiTähti -ryhmää ohjaa kokenut tanssinohjaaja ja koreografi Katri Vikman Kotkasta. Ryhmään ovat tervetulleita lapset iältään 4-6 vuotta. Leikin ja ilon kautta opetellaan kilpatanssin perusaskeleita ja rytmiikkaa johdantona kilpatanssiin. Tunneilla on tärkeää iloinen kannustava ilmapiiri ja yhdessä tekeminen. Ryhmä opettelee vuoden aikana koreografian, mikä tullaan esittämään yleisölle showssa. Lapsi saa näin samalla hyvää esiintymisharjoitusta.   

Lasten TanssiTimantti -ryhmä

Lasten TanssiTimantti -ryhmää ohjaa Emmi Saarinen. Ryhmään ovat tervetulleita lapset iältään 7-9 vuotta. Tunneilla opetellaan ja syvennetään kilpatanssin perusaskeleita ja rytmiikkaa johdantona kilpatanssiin. Ryhmä opettelee vuoden aikana koreografian, jotka tullaan esittämään yleisölle showssa. Lapsi saa näin samalla hyvää esiintymisharjoitusta. 

 POIKIEN KLUBI -RYHMÄ

Vauhdikas ja hauska Poikien Klubi -ryhmä jatkaa syksyllä. Ryhmää ohjaa kokenut tanssinohjaaja ja koreografi Emma Vikman Kotkasta Tunnilla opetellaan koreografia mikä esitetään seuran showssa. Tunnilla on tarkoitus pitää vauhtia päällä ja ilon kautta opetella tanssia. Koregorafia tulee olemaan seuran omille vauhtiveikoille sopiva ja huumorilla höystetty. Ryhmään tulevat lapset ovat yli 5-vuotiaita. Lippis vinoon ja sukat makkaralle - nyt on lupa pitää hauskaa!

Lasten kilpatanssin alkeet

Lasten kilpatanssin alkeet -ryhmää ohjaa Emma Vikman. Ryhmään ovat tervetulleita kaikki ilman aiempaa tanssitaustaa tai paria. Ryhmään tulevat lapset ovat yli 6-vuotiaita. Alkeissa opetellaan tanssikuviot neljään tanssiin: valssi,  quickstep, cha-cha ja jive.  

Lasten kilpatanssin jatkoryhmä

Lasten kilpatanssin jatkoryhmää valmentaa menestynyt tanssinohjaaja ja koreografi Emma Vikman Kotkasta. Emman rinnalla ohjaajana toimii kokenut seuraohjaajamme Lauri Kangasmäki. Ryhmään otetaan yli 7-vuotiaita lapsia ja sinne siirrytään lasten kilpatanssin alkeet ryhmän jälkeen opettajan aloitteesta. Jatkoryhmässä opetellaan pidempiä koreografioita jo opittuihin tansseihin ja haastavampia kuvioita. Tämän lisäksi opitaan kaksi uutta tanssi tango ja samba. Lapset oppivat tanssikuviot kaikkiin kuuteen ensimmäisen kilpailuluokan tansseihin: valssi, tango, quickstep, samba, cha-cha ja jive. Ryhmällä on kaksi ohjattua tuntia viikossa

Latino Show - alkeis/keskitaso

Emma Vikman on menestynyt lasten Latino show -joukkueiden ja duojen valmentaja. Hänen valmentamansa lapset ovat voittaneet useita kilpailuja ja hauskat koreografit innostavat lapsia yhä uudelleen. Uuden, syksyllä aloittavan Latino show -lastenryhmän tavoitteena on tanssin ilon kautta lattareiden oppiminen.

Ryhmästä on mahdollisuus ponnistaa kilpalattioille asti, joko ryhmänä tai duoparina. Lapsi voi siis kilpailla vaikka parhaan ystävänsä kanssa. Ryhmään otetaan 7-12-vuotiaita lapsia. Kauden aikana sovitaan ryhmän yhteiset tavoitteet. Tunneille ovat tervetulleita kaikki tanssista kiinnostuneet. 

Latino Show - kisaryhmä

Emma Vikman on menestynyt lasten Latino show -joukkueiden ja duojen valmentaja. Hänen valmentamansa ryhmät ovat voittaneet useita kilpailuja ja hauskat koreografiat innostavat lapsia. Uusi, syksyllä aloittava Lasten Latino show -kilpailuryhmä aloittaa tavoitteellisen treenaamisen kilpailuja varten. Joukkueeseen otetaan seitsemän tanssijaa ja tähän ryhmään pääsee opettajan aloitteesta tai try-outin kautta. 

Ryhmä muodostaa seitsemän tanssijan kilpajuokkueen. Tavoitteelliseen ryhmään sitoudutaan kilpailujen ja harjoittelun osalta. Kisaryhmän kausi alkaa aloitusleirillä, jonka jälkeen treenejä on kahdesti viikossa. 

Aikuisten tanssi

Aikuisten tanssiryhmät ovat avoimia kaikenikäisille harrastajille. Tunneille voi tulla parin kanssa tai ilman paria. Tavoite on nauttia musiikista ja tanssista hyvässä seurassa! 

Aikuisten kilpatanssin alkeet Mika&Sanna

Aikuisten kilpatanssin alkeet -ryhmän ohjaajina toimivat Mika Laari & Sanna Salu. Ryhmä harjoittelee maanantaisin.

Syksy- ja kevätkauden aikana opetellaan kuusi tanssia: hidas valssi, tango, quickstep, samba, cha-cha ja jive. Ryhmässä aloittavilla ei tarvitse olla aiempaa tanssitaustaa tai paria. Ryhmä sisältää myös osallistumisen vapaisiin harjoituksiin, joissa voi kerrata kuvioita omatoimisesti. 

Aikuisten kilpatanssin alkeet Rauno & Arja

Syksyllä starttaa uusi aikuisten kilpatanssin alkeet -ryhmä tiistaisin. Tätä ryhmää ohjaavat Rauno ja Arja Nurkka. 

Syksy- ja kevätkauden aikana opetellaan kuusi tanssia: hidas valssi, tango, quickstep, samba, cha-cha ja jive. Ryhmässä aloittavilla ei tarvitse olla aiempaa tanssitaustaa tai paria. Ryhmä sisältää myös osallistumisen vapaisiin harjoituksiin, joissa voi kerrata kuvioita omatoimisesti

Kilpatanssin jatkoryhmä 

Aikuisten kilpatanssin jatkoryhmää ohjaavat Henry Hatakka ja Terhi Virkki-Hatakka. Ryhmä harjoittelee tiistaisin.

Ryhmään siirrytään aikuisten kilpatanssin alkeisryhmän jälkeen. Tavoite on syventää tekniikkaa kaikissa kuudessa tanssissa ja opetella perusaskeleita myös seuraavan luokan tansseihin. Ryhmä sisältää myös osallistumisen vapaisiin harjoituksiin, joissa voi kerrata kuvioita omatoimisesti


Lattareiden hurmaa soolona

 BAILATINO! 


Legendaarisen Janne Härkösen kilpapari Iida Rui valloittaa parketin ja alkaa vetämään Bailatinoa maanantaisin. Iida on kilpaillut korkeaan tasoluokkaan kilpatanssissa ja valmentanut myös show-tanssissa. Seurassa hän kilpailee tällä hetkellä myös Latino Show aikuiset 1 joukkueessa. Iida on karistamaattinen ja herskyvä tanssija, jonka sydän sykkii lattareille. 

Bailatino on Suomen Tanssiurheiluliiton rekisteröimä tanssillinen liikuntamuoto, jonka perusajatuksena on tuoda ihmiset lähemmäksi latinalaista musiikkia ja latinalaista tanssia sekä latinalaiskulttuuria. Tanssilajin tavoitteena on poistaa musiikillisesta liikunnasta siihen helposti kohdistuvia suorituspaineita. Bailatinoa tanssitaan soolona eli siihen ei tarvitse paria. Bailatinon kausi alkaa hieman myöhempää koulutusten vuoksi, mutta tätä parhautta kannattaa odottaa!

Bailatinossa ei vaadita tanssitekniikan osaamista, vaan tunnilla tanssitaan ilmapiirissä, jossa liikkuja nauttii oman vartalonsa käytöstä omien resurssiensa mukaan sekä kokee oppimisen että onnistumisen riemua, tanssiurheiluliiton lajiesittelyssä kerrotaan.


Latin Show Cup kisaryhmät 

Latin Show Cup aikuiset 1

Soolo latinalaistanssiryhmä alle 31-vuotiaista. Marko Keränen päävalmentajana valmistaa koreografian ja valmentaa seitsämän henkilön joukkuetta kohti kilpailuja. Latinalaisvalmentaja Mikko Vikman on toinen valmentaja, joka treenauttaa joukkuetta. Tavoitteellista treenaamista hymyssä suin kohta yhteistä päämäärää. 

Latin Show Cup aikuiset 2

Soolo latinalaistanssiryhmä 31-49 vuotiaista. Marko Keränen päävalmentajana valmistaa koreografian ja valmentaa seitsämän henkilön joukkuetta kohti kilpailuja. Latinalaisvalmentaja Mikko Vikman on toinen valmentaja, joka treenauttaa joukkuetta. Tavoitteellista treenaamista hymyssä suin kohta yhteistä päämäärää.

Latin Show Cup aikuiset 3

Soolo latinalaistanssiryhmä yli 50 vuotiaista. Marko Keränen päävalmentajana valmistaa koreografian ja valmentaa seitsämän henkilön joukkuetta kohti kilpailuja. Latinalaisvalmentajan Mikko Vikman on toinen valmentaja, joka treenauttaa joukkuetta. Tavoitteellista treenaamista hymyssä suin kohta yhteistä päämäärää. 

Latin Day aikuisten julkkispäivät


Latin Day by - päivät ovat vaihtuvilla Suomen huipputason ohjaajilla noin kerran kuukaudessa. Päivässä on avoin taso eli kaikki ovat tervetulleita tunneille ja aiempaa tanssitaustaa ei tarvitse olla. Päivän kaikki tunnit ovat solo- tunteja eli tanssitaan ryhmänä ilman paria. 

Päivissä on nähty ohjaajina Tanssii Tähtien kanssa ohjelmasta tuttuja ammattitanssijoita mm. Marko Keränen,  Kia Lehmuskoski, Matti Puro, Janne Talasma, Katri Mäkinen ja Saana Akiola. Ohjaajat ovat kaikki karismaattisia ammattilaisia, jotka tulevat pääsääntöisesti Helsingistä. 

Päivät ovat meidän lahja teille tanssin ystäville, koska olemme aidosti sitä mieltä, että kaikilla on oltava mahdollisuus saada motivoivaa ja korkeatasoista ohjausta.