Kilpailevien lasten valmennus

Emma Vikman

Emma on tanssija, tanssinohjaaja sekä koreografi Kotkasta. Hän on kulkenut vanhempiensa jalan jäljissä ja aloittanut tanssin jo polven korkuisena. Uutena lasten ja nuorten päävalmentajana Emma tuo seuraan laadullista osaamista. Kokemusta on vuosien saatossa kertynyt esiintymisestä monissa teatteriesityksissä sekä tapahtumissa. Tanssiurallaan hän on saavuttanut useita mitallisijoja mm. vakiotanssien IKM pronssia vuonna 2018. Emma oppilaatkin ovat varsin menestyneitä, sillä vuonna 2020 tuli Kotkaan Latino show SM kisoista useita kirkkaita mitalleja.

Tällä hetkellä Emma opettaa harrasteryhmiä sekä koreografioi kilpailevia pareja ja kisaryhmiä. Tunneillaan hän pitää tärkeänä myös tanssitekniikan opettelun lisäksi luoda oppilailleen onnistumisen kokemuksia. Emma on positiivinen ilopilleri joka jakaa tanssin iloa hymyissä suin!

Vakiotanssien valmennusKatri Vikman

Katri Vikman on seuran pitkäaikainen päävalmentaja vakiotansseissa. Kotkalainen Katri on diplomitanssinopettaja, moninkertainen SM-voittaja, kansainvälinen tuomari ja yksi Suomen tunnetuimmista kilpatanssivalmentajista.  Katri on elänyt tanssille jo pienestä tytöstä lähtien ja opetustaustaa onkin kertynyt jo yli 35 vuotta. Suurimpina saavutuksina urallaan hän pitää 6x Suomen mestaruuksia vakiotansseista ja Maailmanmestaruus kisoista 7 sija. Lisäksi hänellä on useampi showtanssin Suomenmestaruus mitalli. Katri ohjaa seurassa keskiviikkoisin joka viikko vakiotansseja. 

Katri tunnetaan rempseästä asenteestaan ja näillä tunneilla on vaikea pidätellä naurua, vaikka töitä tehtäisiinkin hiki otsassa. Pitkän ammattitaidon myötä Katri saa jokaisesta tanssijasta hiottua parkettien partaveitsiä!

Markus Hirvonen ja Liisa Setälä

Markus ja Liisa ovat molemmat suomenmestareita ja ovat asettaneet tavoitteekseen olla maailmanmestareita tulevaisuudessa vakiotansseissa. He käyvät valmentamassa muutaman kerran kaudessa kaikkia taitotasoja. Päivänä on mahdollista osallistua ryhmään tai ottaa yksityistunteja.

Markus ja Liisa ovat tunnettuja erityisesti iloisesta ja kannustavasta asenteestaan. Parin mielestä kaikilla tanssijoilla taitotasosta riippumatta, on aina oltava tavoitteita ja niiden eteen olisi tehtävä ahkerasti töitä.

Latinalaistanssien valmennus
Tiina Toyoki 

Tiina Toyoki on seuran pitkäaikainen päävalmentaja latinalaistansseissa. Helsinkiläinen Tiina on edustanut Suomea maajoukkueessa EM ja MM-kilpailuissa  ja kilpaillut ammattilaisena. Tiina ohjaa seurassa keskiviikkoisin kerran - kaksi kuukaudessa.

Tiina on kokenut valmentaja ja tunnettu tanssija Suomessa. Opetuksessa korostuu kehon kokonaisvaltainen tuntemus, mitä kautta voidaan tuottaa latinalaistansseille ominaista liikettä ja tulkintaa. Tiinan valmennuksessa naisista kuoriutuu varsinaisia lattaridiivoja ja miehistä amigoja!

Jaak Vainomaa

Jaak on Virosta kotoisin ja asuu Helsingissä. Jaak on tällä hetkellä yksi Suomen menestyneimpiä kilpatanssijoita. Hän on voittanut sekä amatöörinä ja ammattilaisena MM- sekä EM-kilpailuista kultaa. 

Uusimpina saavutuksina parinsa Tiina Koskenvallan kanssa Jaak voitti 10-tanssin ammattilaisten EM-kultaa vuonna 2018 . Seuraavana vuonna Jaak voitti Tiinan kanssa 10 tanssin maailmanmestaruuden Venäjällä. Jaakia valmentaa Jukka Haapalainen ja Sirpa Suutari-Jääskö. 

Opettajana Jaak on perusteellinen ja selkeä. Omakohtaisen kokemuksen kautta hän tietää, että tekemällä ja toistamalla lihakset oppivat parhaiten. Jaak toivoo, että oppilaat saavat hänen tunneistaan jonkinlaisen kokemuksen ja löytävät jotakin mitä voivat hyödyntää tulevaisuudessa muilla tunneilla ja harjoituksissa. Oppilailta hän odottaa, että he pyrkivät käyttämään tunnin mahdollisimman hyvin hyödykseen keskittymällä ja tekemällä opetettavat harjoitteet huolella. 

Vierailevana valmentaja tuo seuraan tuulahduksen maailman huipulta ja näkemyksen kilpatanssin kehityksen suunnasta.

Seuran omat ohjaajat

Seuran omat alkeisryhmien ohjaajat ovat kokeneita tanssijoita. Ohjaajat ovat käyneet Suomen Tanssiurheiluliiton (STUL) ja Etelä-Karjalan liikunta ja urheilu (EKLU) koulutuksia. Ohjaajia kannustetaan kouluttautumaan säännöllisesti. 

Jenny Nissinen ja Emmi Saarinen

Jenny ja Emmi ohjaavat Lasten TanssiTimantti ryhmää vuoroviikoin. Molemmat harrastavat kilpatanssia ja ovat innokkaita aloittamaan lasten ohjauksen Timantti -ryhmässä. Näillä tunneilla opetellaan ammattivalmentajan suunnittelema koreografia mikä esitetään show:ssa. Tunneilla on tärkeää pitää innostusta yllä ja hioutua yhdeski tiimiksi. Emmi ohjaa myös seuran pienimpien harrastajien Lapsi- Aikuinen ryhmiä. Emmi on kouluttautunut varhaiskasvatuksen ammattilainen ja osaa näin huomioida pienien lapsien kehityksen ja ikäkaudelle sopivia harjoitteita. 

Mika Laari ja Sanna Salu

Mika & Sanna ohjaavat kilpatanssin aikuisten alkeet ryhmää. Pariin on purrut tanssikärpänen kunnolla ja ovat yksi seuran ahkerammin kilpailevista pareista. Pari on tunnettu erityisen hyvästä huumorintajusta ja Sannan naurun usein tunnistaa raikavan käytävillä jo pidemmästä matkasta.

Lauri Kangasmäki ja Mari Kangasmäki

Lauri Kangasmäki on ohjannut aikuisten alkeet -ryhmää jo vuosia ja  kouluttautunut ohjaajana. Lauri ohjaa Lasten kilpatanssin alkeet ryhmää. Mari ohjaa Lapsi - Aikuinen 2 ryhmää. Pari kilpailee edelleen aktiivisesti Seniori 1B-luokassa sekä vakio- ja latinalaistansseissa. 

Henry Hatakka & Terhi Virkki-Hatakka

Henry ja Terhi ohjaavat aikuisten jatkoryhmää sekä Henry on toinen ohjaajista Lasten kilpatanssin jatkoryhmässä. Pari kilpailee aktiivisesti vieläkin korkeimmassa A-luokassa ja on yksi seuran menestyneimmistä senioritanssijoista.

Rauno Nurkka ja Arja Nurkka

Rauno & Arja ohjaavat kilpailevien aikuisten tukiryhmää. Pari on yksi seuran kokeneimmista kilpailevista pareista ja SM-tason kokemuksensa kautta auttavat mielellään tanssiuransa alussa olevia pareja. Tämä pari säteilee lämpöä ja iloisuutta.