Kilpailevien lasten valmennus

Emma Vikman

Emma on tanssija, tanssinohjaaja sekä koreografi Kotkasta. Hän on kulkenut vanhempiensa jalan jäljissä ja aloittanut tanssin jo polven korkuisena. Uutena lasten ja nuorten päävalmentajana Emma tuo seuraan laadullista osaamista. Kokemusta on vuosien saatossa kertynyt esiintymisestä monissa teatteriesityksissä sekä tapahtumissa. Tanssiurallaan hän on saavuttanut useita mitallisijoja mm. vakiotanssien IKM pronssia vuonna 2018. Emma oppilaatkin ovat varsin menestyneitä, sillä vuonna 2020 tuli Kotkaan Latino show SM kisoista useita kirkkaita mitalleja.

Tällä hetkellä Emma opettaa harrasteryhmiä sekä koreografioi kilpailevia pareja ja kisaryhmiä. Tunneillaan hän pitää tärkeänä myös tanssitekniikan opettelun lisäksi luoda oppilailleen onnistumisen kokemuksia. Emma on positiivinen ilopilleri joka jakaa tanssin iloa hymyissä suin!

Vakiotanssien valmennusKatri Vikman

Katri Vikman on seuran pitkäaikainen päävalmentaja vakiotansseissa. Kotkalainen Katri on diplomitanssinopettaja, moninkertainen SM-voittaja, kansainvälinen tuomari ja yksi Suomen tunnetuimmista kilpatanssivalmentajista.  Katri on elänyt tanssille jo pienestä tytöstä lähtien ja opetustaustaa onkin kertynyt jo yli 35 vuotta. Suurimpina saavutuksina urallaan hän pitää 6x Suomen mestaruuksia vakiotansseista ja Maailmanmestaruus kisoista 7 sija. Lisäksi hänellä on useampi showtanssin Suomenmestaruus mitalli. Katri ohjaa seurassa keskiviikkoisin joka viikko vakiotansseja. 

Katri tunnetaan rempseästä asenteestaan ja näillä tunneilla on vaikea pidätellä naurua, vaikka töitä tehtäisiinkin hiki otsassa. Pitkän ammattitaidon myötä Katri saa jokaisesta tanssijasta hiottua parkettien partaveitsiä!

Markus Hirvonen ja Liisa Setälä

Markus ja Liisa ovat molemmat suomenmestareita ja ovat asettaneet tavoitteekseen olla maailmanmestareita tulevaisuudessa vakiotansseissa. He käyvät valmentamassa muutaman kerran kaudessa kaikkia taitotasoja. Päivänä on mahdollista osallistua ryhmään tai ottaa yksityistunteja.

Markus ja Liisa ovat tunnettuja erityisesti iloisesta ja kannustavasta asenteestaan. Parin mielestä kaikilla tanssijoilla taitotasosta riippumatta, on aina oltava tavoitteita ja niiden eteen olisi tehtävä ahkerasti töitä.

Latinalaistanssien valmennus


Tiina Koskenvalta 

Tiina  on ollut tanssin parissa jo 5-vuotiaasta lähtien ja matka jatkuu edelleen. Tanssi tarjoaa Tiinalle mahdollisuuden kehittyä ja maailman, jossa voi ilmaista itseään musiikin avulla. Tiinalle on tärkeää, että hän voi tanssin kautta toteuttaa omaa luovuuttaan ja nähdä oma käden jälki.  

16-vuotiaasta lähtien Tiina on keskittynyt tanssimaan lattareita ja tällä hetkellä hän kilpailee ammattilaisena Jaak Vainomaan kanssa. Tanssimisen ohessa Tiina on myös suorittanut Suomen Tanssiopettajain liiton tutkinnon.

Opettajana Tiina on innostava ja kannustava sekä rohkaisee oppilaitaan yrittämään aina uudestaan ja uskomaan itseensä. Tiinan tavoite on, että jokainen kokee tunnin haastavaksi omaan tasoonsa nähden ja erityisesti, että jokaisella on hyvä mieli tunnin jälkeen.

 Tiinan opetustyylistä pääsee inspiroitumaan ja nauttimaan kerran kuukaudessa keskiviikon latinalaistanssipäivässä.Jaak Vainomaa

Jaak on Virosta kotoisin ja asuu Helsingissä. Jaak on tällä hetkellä yksi Suomen menestyneimpiä kilpatanssijoita. Hän on voittanut sekä amatöörinä ja ammattilaisena MM- sekä EM-kilpailuista kultaa. 

Uusimpina saavutuksina parinsa Tiina Koskenvallan kanssa Jaak voitti 10-tanssin ammattilaisten EM-kultaa vuonna 2018 . Seuraavana vuonna Jaak voitti Tiinan kanssa 10 tanssin maailmanmestaruuden Venäjällä. Jaakia valmentaa Jukka Haapalainen ja Sirpa Suutari-Jääskö. 

Opettajana Jaak on perusteellinen ja selkeä. Omakohtaisen kokemuksen kautta hän tietää, että tekemällä ja toistamalla lihakset oppivat parhaiten. Jaak toivoo, että oppilaat saavat hänen tunneistaan jonkinlaisen kokemuksen ja löytävät jotakin mitä voivat hyödyntää tulevaisuudessa muilla tunneilla ja harjoituksissa. Oppilailta hän odottaa, että he pyrkivät käyttämään tunnin mahdollisimman hyvin hyödykseen keskittymällä ja tekemällä opetettavat harjoitteet huolella. 

Seuramme latinalaistanssien päävalmentajana Jaak tuo meille oppia maailman huipulta ja näkemyksen kilpatanssin kehityksen suunnasta.

Seuran omat ohjaajat

Seuran omat alkeisryhmien ohjaajat ovat kokeneita tanssijoita. Ohjaajat ovat käyneet Suomen Tanssiurheiluliiton (STUL) ja Etelä-Karjalan liikunta ja urheilu (EKLU) koulutuksia. Ohjaajia kannustetaan kouluttautumaan säännöllisesti. 

Emmi Saarinen

Emmi (kuvassa oik.) ohjaa seuramme Lasten TanssiTimantti -ryhmää, Lasten kilpatanssin alkeet -ryhmää ja seuran pienimpien harrastajien Lapsi-Aikuinen 1 -ryhmää.  Emmi toimii apuvalmentajana myös Lasten Latino Show -kisaryhmälle.

Emmi on ollut intohimoinen tanssinharrastaja jo useita vuosia. Kilpatanssin lisäksi Emmi tanssii myös nykytanssia ja balettia. Emmi on innokas ja luova ohjaaja, jolle varsinkin lasten ohjaus on lähellä sydäntä. Hänen tunneillaan on tanssin opettelun lisäksi tärkeää pitää innostusta yllä ja hioutua yhdeksi tiimiksi. Emmi on kasvatus- ja ohjausalan ammattilainen ja osaa näin mm. huomioida pienten lasten kehityksen ja tuoda tunneille jokaiselle ikäkaudelle sopivia harjoitteita. 

Mika Laari & Sanna Salu

Mika & Sanna ohjaavat kilpatanssin aikuisten alkeet ryhmää. 

Pariin on purrut tanssikärpänen kunnolla ja he ovat yksi seuran ahkerammin kilpailevista pareista. Pari on tunnettu erityisen hyvästä huumorintajusta ja Sannan naurun usein tunnistaa raikavan käytävillä jo pidemmästä matkasta.

Lauri Kangasmäki & Mari Kangasmäki

Lauri ohjaa Lasten kilpatanssin jatkoryhmää ja Marin ohjattavana on Lapsi - Aikuinen 2 -ryhmä.

Lauri Kangasmäki opetti vuosia aikuisten kilpatanssin alkeisryhmää, kunnes siirtyi ohjaamaan lasten kilpatanssia. Lauri on kouluttautunut ohjaajana. 

Pari kilpailee edelleen aktiivisesti Seniori 1B-luokassa sekä vakio- ja latinalaistansseissa. 

Henry Hatakka & Terhi Virkki-Hatakka

Henry ja Terhi ohjaavat aikuisten jatkoryhmää. 

Pari kilpailee aktiivisesti kilpatanssin korkeimmassa A-luokassa ja on yksi seuran menestyneimmistä senioritanssijoista.

Rauno Nurkka & Arja Nurkka

Rauno & Arja ohjaavat toista kilpatanssin aikuisten alkeisryhmää. 

Pari on yksi seuran kokeneimmista kilpailevista pareista ja SM-tason kokemuksensa kautta auttavat mielellään tanssiuransa alussa olevia pareja. Tämä pari säteilee lämpöä ja iloisuutta.