Tanssiurheilijat panostaa vahvasti laadukkaaseen valmennukseen

01.08.2019

Lappeenrannan Tanssiurheilijoiden aivan pienimpien lasten (1-2 v. ja 3-4 v,) Lapsi -Aikuinen -ryhmiä tulee ohjaamaan diplomitanssinopettaja Katri Vikman Kotkasta. Katri on yksi tunnetuimmista kilpatanssin valmentajista Suomessa ja hänet tunnetaan tanssipiireissä myös menestyksekkäästi menneistä ProAm-kilpailuista. Katrin valmennettaviin kuuluvat myös vähän vanhemmat, lasten kilpatanssin jatkoryhmäläiset, pojat ja tytöt. Näin seurassamme varmistetaan, että seuran omat lapsi-ja junioriparit saavat alusta lähtien parhaan mahdollisen pohjan tanssin opetteluun ja mahdollisesti jopa tulevaisuuden kilpataipaleelle. Kilpatanssin jatkoryhmän apuohjaajana toimii Henry Hatakka, joka on yksi seuran menestyneimpiä ja tunnetuimpia Seniori-luokan kilpailijoita.

Seura tekee tiivistä yhteistyötä Katrin kanssa, koska Lappeenrannassa ei tällä hetkellä ole saatavilla yhtä korkeatasoista kilpatanssin opettajaa ja Lappeenrannan Tanssiurheilijat haluaa ensisijaisesti panostaa tanssinopetuksen laatuun.

Seurassa vierailee säännöllisesti viikottain Suomen kovatasoisimpia tanssijoita ja ammattivalmentajia Katri Vikmanin lisäksi. Latinalaistansseissa päävalmentaja Tiina Tyoki sekä 10-tanssin maailmanmestari Jaak Vainomaa tulevat Helsingistä opettamaan. Vakiotanssija Markus Hirvonen on kotikaupungin oma kasvatti ja tavoittelee maailmanmestaruutta tulevaisuudessa. Markus valmentaa parinsa Liisa Setälän kanssa ja he tulevat myös Helsingistä. 

Näiden lisäksi seura tarjoaa kovatasoisia avoimia solo Latin Day päiviä julkkisohjaajilla. Syksyllä on tulossa uusia päiviä, jossa nähdään Tanssii Tähtien kanssa -ohjelmasta tuttuja tanssinopettajia mm. Marko Keränen ja Matti Puro. Seura haluaa tarjota motivoivaa opetusta kaikille jäsenilleen. 

Seuramme omat ohjaajat pitävät tunnelman korkealla tunneilla

Lappeenrannan Tanssiurheilijoiden korkean tasoluokan kilpapari Lauri ja Mari Kangasmäki aloittavat syksyllä lasten ryhmien ohjauksen. Kokenut ohjaajapari on vuosia ohjannut aikuisten kilpatanssin alkeet -ryhmää ja hakee nyt uusia haasteita lasten ohjauksen ja valmennuksen puolelta.

Mari ohjaa seurassa UUTTA TanssiTimantti -ryhmää (7-9 v.), jossa tanssitaan ilman paria hauskoja koreografioita, jotka samalla opettavat kilpatanssien perustekniikkaa. Lauri valmentaa lasten kilpatanssin alkeet -ryhmää (yli 6 v.), jossa tanssitaan parin kanssa, mutta sinne voi tulla myös ilman paria. Ryhmä opettelee vuoden aikana kaksi vakiotanssia: hidas valssi ja quickstep ja kaksi latinalaistanssia: cha-cha ja jive.

Seuran TanssiTähti -ryhmä toivottaa tervetulleeksi kaikki tytöt ja pojat ikävuodeltaan 5-6 v. Ryhmä harjoittelee tanssin alkeita leikin ja ilon kautta ja saa kauden aikana valmiiksi yleisölle esitettäviä koreografioita. Ohjauksesta vastaavat seuran omat valmentajat Jonna Hjerppe ja Jenny Nissinen.

Kaikissa ryhmissä on kuitenkin tärkeintä hauskanpito, yhdessä tekeminen ja toisten kannustaminen. Lasten ryhmien valmentajamme ovat kokeneita ohjaajia ja tietävät vankan kokemuksen pohjalta miten tekniikka ja rytmiikka on helpointa omaksua eri ikäisten lasten ryhmissä. " Mari Kangasmäki puheenjohtaja Lappeenrannan Tanssiurheilijat 

Aikuisten kilpatanssin alkeet ryhmää alkaa ohjaamaan Mika Laari ja Sanna Salu. Pari kilpailee itse aktiivisesti Yleisessä D-luokassa. Aikuisten jatkoryhmää ohjaa Henry Hatakka ja kilpailevien aikuisten ryhmää Ilkka Koskimies. Ilkka Koskimiehellä on pätevyys toimia jurynä kilpailuissa ja hän on menestynyt senioritanssija seurassa. 

Kilpaileva ohjaajapari Lauri ja Mari Kangasmäki tulevat tanssimaan Lappeenrannan Tapahtumasunnuntaissa 18.8. ja Sataman Valot tapahtumassa 31.8.