Tanssikilpailut tuovat lisäsykettä Lappeenrannan syksyyn

23.09.2020

Lappeenrannan Tanssiurheilijoissa ollaan innoissaan syksyn tulevista omista kisoista. Perinteikäs seura pääsee järjestämään seuratason tanssikilpailut tutussa ja nyt upeaksi uudistetulla Lappeenrannan Urheilutalolla sunnuntaina 18. lokakuuta. Seuran syksy on käynnistynyt tanssin täyteisenä niin harjoitusten, kilpailujen kuin esiintymisten merkeissä.

Tanssiurheilijoiden puheenjohtaja Mari Kangasmäki kertoo, että tanssi on noussut suorastaan ilmiöksi paikkakunnalla viime vuosina niin omassa kuin seudun muissa tanssiopetusta tarjoavissa seuroissa. Tanssiurheilijoissa kasvaneen kysynnän vuoksi on tänä vuonna perustettu kokonaan uusia tanssiryhmiä kuten naisista koostuvat lattareita tanssivat Latin Show Cupin kilpailevat ryhmät ja pienten poikien oma vauhdikas tanssiklubi.

Ryhmissämme nuorimmat aloittavat aikuisen kanssa jopa vuoden ikäisenä. Mahdollistamme tanssin harrastamisen kaiken ikäisille ja kaiken tasoisille tanssijoille taaperosta senioreihin, puheenjohtaja hehkuttaa ja toteaa, että Kimpisen alasalin parketti on arki-iltaisin todella kovassa seuran käytössä.

Seuran alkuvuoden ja syksyn suosituimpia tanssitunteja ovat olleet lauantaisin samalla parketilla järjestetyt Latin Day by -päivät, joissa ohjaajina vierailevat vuorollaan Tanssii tähtien kanssa -tähtivalmentajat Kia Lehmuskoski ja Marko Keränen. Maaliskuusta toukokuulle seuran harraste- ja kilpailuryhmät olivat tauolla muiden tapaan vallitsevan koronatilanteen vuoksi, mutta muutoin jokainen lattarilauantai on ollut lähes ennakkoon loppuunmyyty.

- Marko valmentaa myös lattarinaisryhmiämme ja tekee koreografiat kilpaileville tanssiryhmillemme ja nyt jopa tänä syksynä aloittaneelle Poikien Klubille. Haluamme korkeatasoisella valmennuksella taata seurassa tanssiosaamisen vahvan tason maakunnassa, Kangasmäki kertoo ja on iloinen, että nyt syksyllä lattaripäiviä on taas päästy normaalisti tanssimaan. 

Tanssi sopii katukuvaan kuin kilpaparketille

Tanssijaryhmämme ovat tulleet tutuiksi kaupungin katukuvassa monissa eri kesätapahtumissa kuin omilla talvikauden tanssikonserteillaan ja seuranäytöksillään. Tänäkin kesänä tanssiurheilijat ovat olleet mukana kesäteatterin tapahtumasunnuntaissa ja Sataman valoissa. Syksyn toiminnan käynnistymisen jälkeen nyt valmistellaan kovaa vauhtia lokakuisia tanssikilpailuja.

Kilpailujen pääkilpailuorganisaattori Sanna Salu kertoo olevansa myös hyvin iloinen, että tapahtuma kerää jälleen kilpatanssijoita ympäri Suomea Lappeenrantaan. Kilpailuissa nähdään kaikkia ikäluokkia nuorimmista lapsista senioriluokkiin.

Odotamme kilpailuihimme tälläkin kertaa vähintään 60:tta vakio- ja latinalaistanssia tanssivaa paria. Lappeenranta on hyvien ajoyhteyksien päässä ja tänne pääsee helposti myös julkisilla liikennevälineillä junalla tai linja-autolla.

Suunnitteilla kaikille turvalliset kisat

Edellisen kerran seura järjesti valtakunnalliset Suomen korkeampien luokkien tanssikilpailut 2018 ja tuolloin mukana oli noin 70 paria. Urheilutalon remontti osui sopivasti Lappeenrannan kilpailujen välivuodelle ja nyt seurassa ollaan iloisia, että alueella koronatilanteeseen kaikkien osapuolien hyvä varautuminen näyttää mahdollistavan yhteiset seurakilpailut täällä.

- Seuramme kilpailevat parit ovat tottuneet kiertämään kilpailuja viikonloppuisin eri puolilla Suomea muiden lajiseurojen tapaan. On mahtavaa, että pääsemme tarjoamaan tanssia myös paikalliselle yleisölle.

Suomen Tanssiurheiluliitto on seurannut ja ohjeistanut tarkasti eteenpäin seuroille, miten tanssiharjoittelua ja -kilpailuja voidaan järjestää kaikille turvallisesti.

Noudatamme seurassamme tanssiurheiluliiton ja aluehallintoviraston antamia ohjeita, Salu vahvistaa kilpailujen järjestelyvastuista vastaavana.

Aamupäivällä kilpailevat lapset ja iltapäivällä aikuiset

Tanssikilpailuihin ohjeilla on oma vaikutuksensa. Salu kertoo, että muun muassa kilpailijat ja yleisö liikkuvat tapahtumassa mahdollisimman erillään ja THL:n hygieniaohjeita noudatetaan tarkasti.

- Otamme ohjeet ja hyväksi havaitut käytännöt huomioon tapahtuman kaikessa turvallisuussuunnittelussamme. Kisoissa nähdään muutoksia aiempiin kilpailuihimme verrattuna esimerkiksi siten, että nyt lapset kilpailevat vain aamupäivällä ja aikuiset iltapäivällä. Pääsyliput ostetaan myös ennakkoon netistä seuran verkkosivuilta.

Yhteinen palkintojenjako kilpailupäivän päätökseksi on myös muutettu erien omiksi palkintojenjaoiksi suoraan jokaisen finaalin jälkeen. Salu toivottaa kaikki tanssin ystävät tervetulleiksi seuraamaan kilpailuja 18.10. Lappeenrannan Urheilutalolle.

Lämpimästi tervetuloa kannustamaan myös omia seuramme edustajia voittoon, kunhan tulet vain täysin terveenä!

Lue lisää kilpailuista ja seuraa niiden valmisteluista Seurakilpailut 2020 -sivustollamme ja somekanavissamme. Tarkempi aikataulu ja ohjelma julkaistaan noin viikkoa ennen kilpailupäivää.