Seuratuella tähtitason tanssiopetusta kaikille lapsille

09.07.2021

Lappeenrannan Tanssiurheilijat haki valtiolta seuratukea viime kauden aikana ja sai sitä "Tähtitason tanssiohjausta kaikille lapsille" -hankkeelleen vuosille 2021 ja 2022. Hankkeen myötä seura lanseeraa myös lapsille ja nuorille uudet Latino Show -ryhmät.

Tanssiurheilijoiden puheenjohtajan Mari Kangasmäen mukaan opetusministeriöltä saadun apurahan myötä seura tuo syksyllä Tanssii Tähtien kanssa - ohjelmasta tuttuja tähtivalmentajia pitämään motivoivia teemapäiviä Lappeenrannassa.

Päivät ovat kaikille avoimia, mutta seuran omat jäsenet saavat edun ilmoittautumiseen. Tarkoitus on innostaa ja motivoida lapsia tanssista ja liikunnasta tarjoamalla ohjausta aivan Suomen huipulta.

Kangasmäki vinkkaa, että kannattaa seuran nettisivuilta ja somekanavista seurata syksyn aikana, keitä televisiosta tuttuja julkkistanssijoita tulee seurassa vierailemaan.

- Muutama vuosi sitten lanseeratuissa vastaavissa aikuisten Latin Day -päivissä ohjaajina ovat vierailleet muun muassa Ansku Bergström, Marko Keränen ja Kia Lehmuskoski. Marko toimiikin nykyään aikuisten Latin Show Cup-ryhmiemme päävalmentajana.

Hankkeen myötä seura lanseeraa myös lapsille ja nuorille kaksi uutta Latino Show -ryhmää. Toinen on alle 12-vuotiaille lapsille ja toinen junioriluokan ikäisille eli yli 13-vuotiaille nuorille tanssista kiinnostuneille.

- Nämä ryhmät harjoittelevat tavoitteellisesti ja ryhmistä on mahdollisuus ponnistaa kilpalattioille asti joko ryhmänä tai duo-parina. Lapsi tai nuori voi siis kilpailla vaikka parhaan ystävänsä kanssa yhdessä. Myöhemmin he saavat valmiudet osallistua Latino Show Cup -kilpailuihin.

Kauden aikana sovitaan ryhmien yhteiset tavoitteet ja tunneille ovat tervetulleita kaikki tanssista kiinnostuneet lapset ja nuoret. Seuran lapsi- ja nuorisoryhmien uusi päävalmentaja Emma Vikman tulee ohjaamaan ryhmiä Kotkasta.

- Hänen valmennettaviaan on voittanut useita kilpailuja viime vuosina ympäri Suomea sekä kilpatanssissa ja Latino Show -kilpailuissa.

Ilmoittautuminen uusiin ryhmiin on avattu heinäkuun alussa ja niihin voi ilmoittautua suoraan seuran nettisivuilla tanssiurheilijat.fi. Valmentaja Emmaan tutustutaan lähemmin ensi viikolla julkaistavassa esittelyartikkelissa.