Koronaohjeistus 1.12.2020

01.12.2020

Tanssiryhmät ja harjoitukset toivotaan voivan pitää ainakin jouluun saakka normaalisti, mutta maakunnassa etenevää koronatilannetta seurataan nyt tiiviisti. Tiedotamme, mikäli harjoituksiin tulee äkillisiä muutoksia - seuraathan siksi tiiviisti sähköpostejamme ja Whatsapp-ryhmiemme viestittelyjä. Saimme kaupungilta eilen muistutuksen muistuttaa poikkeuksellisista ohjeistamme ja huolehtia osaltamme, että välttäisimme koronan leviämisen harrastustoimintamme kautta.

Huomioithan siis sinäkin:

 • Jokainen on tervetullut tanssimaan vain terveenä.
 • On erittäin tärkeää, että huolehdimme hyvästä käsihygieniasta ja pesemme kädet huolellisesti saippualla sekä desinfioidaan kädet tullessa tanssisalille ja lähtiessä sieltä.
 • Vältetään pukuhuoneiden ja etenkin suihkujen käyttöä ja ruuhkia aulatiloissa ryhmien vaihtojen aikana.
 • Vältetään turhaa oleskelua tai odottelua harjoitussalissa tai koulun aulatiloissa.
 • Mikäli tanssijalla on mitään hengitysinfektion oireita, jäädään kotiin lepäämään ja toipumaan.
 • Aikuiset voivat halutessaan käyttää/suositellaan käyttävän maskia vähintään salille tultaessa ja sieltä poistuessa (Eksoten julkaisema suositus). Myös harjoitellessa voi halutessaan pitää maskia.

Näin selviämme tästä kiristyvästä vaiheesta yli yhdessä ja pidämme treenimme turvallisina kaikille ja suojaamme lähestyvää joulunaikaa kaikille!

Olettehan huomanneet, että Etelä-Karjalaan on annettu lauantaista 28.11.2020 alkaen vahva kasvomaskisuositus, sillä alueen kiihtymisvaiheen lähestymisuhka on suuri: https://www.epressi.com/tiedotteet/terveys/etela-karjalaan-vahva-maskisuositus.html

Alla olevissa linkeissä on Suomen Tanssiurheiluliiton ohjeistukset seuratoimintaan ja aikuisten harrastusliikuntaan - ohjeita on päivitetty 26.11.2020 varautumisella koronan leviämisvaiheeseen. Suosittelemme mahdollisuuksien mukaan seuraamaan ohjeistuksia myös itse. Seura kuitenkin tarvittaessa tiedottaa harrastusryhmille mahdollisesti tulevista muutoksista sähköpostitse ja verkkosivuillaan.

https://www.dancesport.fi/2020/10/01/tanssiurheiluliiton-ohjeistus-seuratoimintaan-1-8-2020-alkaen/

https://www.dancesport.fi/2020/11/20/aikuisten-harrasteliikunnan-suositukset-tanssiurheilussa-23-10-2020-alkaen/

Kertauksena tanssiurheiluliiton yhteiset ja yleiset ohjeet vastuulliseen käyttäytymiseen treeneissä:

 • Pukuhuoneiden käyttöä on vältettävä.
 • Harjoituspaikalle ei tulla tai jäädä oleskelemaan - tanssijoita ohjeistetaan saapumaan harjoituspaikalle oman harjoitusaikansa mukaan ja poistumaan alueelta harjoituksen päätyttyä.
 • Kun harjoitellaan sisällä, lyhennetään salissa vietettyä yhteistä aikaa viemällä mahdollisuuksien mukaan alkulämmittelyt ja loppujäähdyttelyt ulos.
 • Mahdollisuuksien mukaan suositaan sellaisia harjoitteita, joissa ei tarvita lähikontaktia.
 • Ei sairaana, nuhaisena, yskivänä, väsyneenä treeneihin. Koronavirus voi aiheuttaa sydänlihasvaurion ja keuhkokuumeen. Mikäli valmentaja/ohjaaja havaitsee sairaan henkilön ryhmässä tai harjoituksessa, hänet tulee ohjata välittömästi pois harjoitustiloista
 • Juomapulloja, hikipyyhkeitä, nenäliinoja, meikkejä ei lainata.
 • Suositaan omia harjoitusvälineitä.
 • Yhteiset harjoitusvälineet puhdistetaan desinfiointiliinoilla ennen ja jälkeen käytön.
 • Käsien pesu ja käsidesi ennen ja jälkeen treenin.
 • THL:n printatut aivastamis- ja yskimisohjeet sekä käsihygieniaohjeet tulee olla salilla kaikkien selkeästi nähtävänä.
 • Valmentajat/ohjaajat sekä kaikki urheilijat keskenään noudattavat etäisyyksiä ja turvallisia välejä aina kun se on mahdollista.
 • Ryhmäharjoittelu ja valmennukset toteutetaan ensisijaisesti saman pienryhmän kanssa sekoittamatta ryhmiä. Parilajeissa harjoittelu tapahtuu vakiopareilla

Juhlien, näytösten ja kilpailuiden osalta on noudatettava kokoontumisrajoituksia, turvaetäisyyksiä ja hygieniaohjeita.

Suomen Tanssiurheiluliitto ry korostaa jokaisen toimijan ja harrastajan omaa vastuuta noudattaa viranomaisten määräyksiä, ohjeita ja suosituksia omassa toiminnassaan ja siten omalta osaltaan ehkäistä koronaviruksen leviämistä. Mitä vastuullisemmin koko tanssiurheiluyhteisö toimii ja pystyy omalla toiminnallaan ehkäisemään tautitilanteen leviämistä, sitä nopeammin pääsemme avaamaan normaalia harjoitus- ja kilpailutoimintaa.

Tanssiurheiluliitto varaa oikeuden päivittää ohjeistusta valtakunnallisen koronavirustilanteen ja viranomaisohjeistusten muuttuessa tiukempaan tai sallivampaan muotoon.

Vuodenvaihteen jälkeisestä kevätkauden käynnistymisestä tiedotamme erikseen hieman lähempänä.

Turvallisin tanssiterveisin,

Tanssiurheilijoiden hallitus