Kokeilusta uusi harrastus vei kilpalattioille ja ohjaamaan

06.08.2021

AIkuisten kilpatanssin alkeisryhmää ohjaavat iloinen pariskunta Sanna Salu ja Mika Laari. Pariin on purrut tanssikärpänen kunnolla ja ovat yksi seuran ahkerammin kilpailevista pareista. Pari on tunnettu erityisen hyvästä huumorintajusta ja Sannan naurun usein tunnistaa raikavan käytävillä jo pidemmästä matkasta. Seuraa he edustavat kilpaparketeilla Yleinen D-luokassa.

Alkeisryhmän valmentajina Sanna ja Mika jatkavat edellisvuosien tapaan. Seurassa heidät tunnetaan liikkuvaisista ja energisistä persoonistaan sekä avoimesta halusta jakaa kaiken oppimansa myös muille tanssista kiinnostuneille eteenpäin.

Oman tanssiuransa ja -ohjaamisen tarinaa he avaavat näin:

Miten aloititte kilpatanssin ja millainen on teidän tanssin tarinanne?

"Aloitimme tanssin yksinkertaisesti menemällä alkeisryhmän tunnille", Mika vastaa ja Sanna täydentää: "Tuoreina lappeenrantalaisina ihmeteltiin paikkakunnan harrastustarjontaa ja päätettiin sitten kokeilla yhdessä kilpatanssia."

Mitä tanssi merkitsee teille, Sanna ja Mika, tänään?

"Se merkitsee liikuntaa ja yhteistä harrastusta. Yhteisten tavoitteiden tekemistä eli meille se on laatuaikaa."

Kauanko olette ohjanneet aikuisten tanssia ja mikä siinä kiehtoo?

"Olemme ohjanneet nyt kaksi vuotta ja nyt käynnistyy kolmas kausi. Aikuisten ryhmän ohjaaminen on hauskaa! Ohjatessa samalla itsekin oivaltaa uutta omaan tanssiin. Koemme myös vapaaehtoisen työn tärkeäksi ja siksikin ohjaamme ryhmäämme."

Kertoisitteko jonkin muiston vaikka omista kilpailuistanne?

"Itselle on jäänyt mieleen, kun Sannalla kerran alkoi nenäverenvuoto juuri ennen kisalattialle menoa." Mika muistelee ensimmäistä mieleen nousevaa muistoa, mutta siitäkin kuulemma hienosti selvittiin kisaamaan parketille.

"Yksissä kisoissa tuntematon nainen tuli kehumaan mulle kuinka sädehtivältä lavalla näytin. Siitä tulee vieläkin tosi hyvä mieli kun muistelee sitä." Sanna puolestaan kertoo ja muistelee toistakin kilpailukertaa: 

"Ja kerran huonossa kelissä ajeltiin kiireessä kisoihin jonnekin Länsi-Suomeen. Jouduttiin matkalta soittamaan kisapaikalle ja sieltä lupailivat, että ehditään vielä lattialle mukaan", tuumii Sanna. Ahkerasti kilpailemalla kokemusta onkin rutkasti jo kertynyt.

Nämä vastaukset kuvastavat hyvin vauhdikkaan parin energistä valmennustyyliä - pienestä ei säikähdetä vaan he rohkeasti rohkaisevat kaikki vähänkin kiinnostuneet tutustumaan harrastukseen ja osallistumaan ensimmäiseen tämän syksyn aikuisten alkeistunnille Kimpisen lukion alasaliin maanantaina 23. elokuuta kello 18.00.

"Tervetuloa tutustumaan meihin ja seuraamme ja kokeilemaan tanssiharrastusta. Ei tarvitse olla aiempaa tanssikokemusta eikä paria. Ja aloittaa voi vaikka sukkasillaan!"