Esittelyssä uudet latinalaistanssien päävalmentajat Jaak & Tiina

02.08.2022

Jaak Vainomaa ja Tiina Koskenvalta ovat Suomen menestyneimpiä kilpatanssijoita. Heidät on valittu Suomen Tanssinopettajain Liiton parhaiksi tanssiurheiluvalmentajiksi vuonna 2019. Yhdessä kovatasoinen pari alkaa valmentamaan Lappeenrannan Tanssiurheilijoiden kilpailevia kilpatanssipareja sekä Latino Show -ryhmän tanssijoita syksyllä päävalmentajan tehtävässä.

Jaakin yhtyy Amerikkalaisen tanssijakoreografin Agnes De Mille:n sanoihin "Aidoin ilmaisu ihmisestä tulee tanssissa ja musiikin tulkinnassa. Kehomme ei koskaan valehtele."

Jaak on Virosta kotoisin ja asuu Helsingissä. Jaak tutustui kilpatanssiin Eestissä ekaluokkalaisena koulun liikuntatunneilla. Opettajat näkivät hänessä heti potentiaalia ja kysyivät haluaisiko Jaak harrastaa lajia myös koulun ulkopuolella Jaak on tällä hetkellä yksi Suomen menestyneimpiä kilpatanssijoita. Hän on voittanut sekä amatöörinä ja ammattilaisena MM- sekä EM-kilpailuista kultaa.

Uusimpina saavutuksina parinsa Tiina Koskenvallan kanssa Jaak voitti 10-tanssin ammattilaisten EM-kultaa vuonna 2018 . Seuraavana vuonna Jaak voitti Tiinan kanssa 10 tanssin maailmanmestaruuden Venäjällä. Jaakia on valmentanut Harri ja Niina Antikainen, Jukka Haapalainen, Sirpa Suutari-Jääskö, Franco Formica, Fabio Selmi sekä monet muut kansainväliset opettajat.

Opettajana Jaak on perusteellinen ja selkeä. Omakohtaisen kokemuksen kautta hän tietää, että tekemällä ja toistamalla lihakset oppivat parhaiten. Jaak toivoo, että oppilaat saavat hänen tunneistaan jonkinlaisen kokemuksen ja löytävät jotakin mitä voivat hyödyntää tulevaisuudessa muilla tunneilla ja harjoituksissa. Oppilailta hän odottaa, että he pyrkivät käyttämään tunnin mahdollisimman hyvin hyödykseen keskittymällä ja tekemällä opetettavat harjoitteet huolella.

Seuramme latinalaistanssien päävalmentajana Jaak tuo meille oppia maailman huipulta ja näkemyksen kilpatanssin kehityksen suunnasta. Jaak on myös suorittanut Suomen Tanssiopettajain liiton tutkinnon.

Tiina kiinnostui kilpatanssista jo 5-vuotiaana kulkiessaan kahden lajia harrastavan isoveljen mukana kisoissa. Nuorempana hän kokeili monia muitakin liikuntalajeja ja erilaisia pallopelejä, mutta tanssi oli aina harrastuksista rakkain. Tanssissa hän nauttii paitsi siitä, että se tarjoaa ikuisesti mahdollisuuden kehittyä, niin myös maailman missä saa ilmaista itseään musiikin avulla. Tiinalle on tärkeää, että hän voi tanssin kautta toteuttaa omaa luovuuttaan ja nähdä oma käden jälki. 16-vuotiaasta lähtien Tiina on keskittynyt tanssimaan lattareita ja tällä hetkellä hän kilpailee ammattilaisena Jaak Vainomaan kanssa. Tanssimisen ohessa Tiina on myös suorittanut Suomen Tanssiopettajain liiton tutkinnon.

Opettajana Tiina on innostava ja kannustava sekä rohkaisee oppilaitaan yrittämään aina uudestaan ja uskomaan itseensä. Tiinan tavoite on, että jokainen kokee tunnin haastavaksi omaan tasoonsa nähden ja erityisesti, että jokaisella on hyvä mieli tunnin jälkeen.

Tiinan opetustyylistä pääsee inspiroitumaan ja nauttimaan kerran kuukaudessa keskiviikon latinalaistanssipäivässä.

Merkittävimmät saavutukset

Jaak Vainomaa

19 kertainen Suomenmestari

10-tanssin arvokisamitalit:

Ammattilaisten Maailmanmestaruus 2019

Ammattilaisten Euroopanmestaruus 2018, 2019

Amatöörien Maailmanmestaruus 2016

Amatöörien Euroopanmestaruus 2014

Ammattilaisten MM-hopea 2018

Amatöörien EM-hopea 2015 ja 2016

Amatöörien EM-pronssi 2012 ja 2013

Amatöörien MM pronssimitalisti 2014, 2015

Tiina Koskenvalta

6 kertainen Suomenmestari

Ammattilaisten Maailmanmestaruus 2019

Ammattilaisten Euroopanmestaruus 2018, 2019