Bailatino on tulossa viikko-ohjelmaamme tulevalle kaudelle

22.07.2021

Muutaman vuoden tauolla ollut ja aiemminkin hyvin suosittu jokaiselle sopiva Bailatino palaa Tanssiurheilijoiden uudeksi joka viikkoiseksi tunniksi. Seuramme legendaarisen Janne Härkösen kilpapari Iida Rui valloittaa parketin ja alkaa vetämään Bailatinoa maanantaisin Kimpisen koulun tanssisalissa syksyn aikana.

Iida on kilpaillut korkeaan tasoluokkaan kilpatanssissa ja valmentanut eri ikäisiä tanssijoita myös showtanssissa. Tanssiurheilijoissa hän kilpailee tällä hetkellä myös Latino Show aikuiset 1 -joukkueessa. Iida on karistamaattinen ja herskyvä tanssija, jonka sydän sykkii lattareille.

Iida kertoo, että halusi aloittaa bailatinon ohjaamisen, koska rakastaa lattareita ja on ilo päästä jakamaan sitä rytmikästä meininkiä myös valmennettavien kanssa.

 Hassuttelu ja hulluttelu kuuluu ehdottomasti tanssiin ja toivoisinkin, että miun tunneilla kukaan ei ottaisi itseään liian vakavasti. Vaan antaisi musiikin ja oman kehon viedä ja unohtaisi hetkeksi kaiken muun. Yhessä myö luodaan varmasti hitsin hyvä meininki tunneille ja toivon, että tunnin jälkeen jokainen lähtee salilta hikikarpalo otsassa ja hymy korvissa!

Bailatinon kausi alkaa hieman myöhempään syyskuun puolella koulutusten vuoksi, mutta tuntien alkua odotellessa voit jo varata paikan ja ilmoittautua ryhmään suoraan verkkosivuiltamme MyClubin kautta. Paikat saaneille vahvistetaan tieto aloitusajankohdasta elokuun aikana.

Bailatino houkuttelee lattareiden maailmaan

Bailatino on Suomen Tanssiurheiluliiton rekisteröimä tanssillinen liikuntamuoto, jonka perusajatuksena on tuoda ihmiset lähemmäksi latinalaista musiikkia ja latinalaista tanssia sekä latinalaiskulttuuria. Tanssilajin tavoitteena on poistaa musiikillisesta liikunnasta siihen helposti kohdistuvia suorituspaineita. Bailatinoa tanssitaan soolona eli siihen ei tarvitse paria.

- Bailatinossa ei vaadita tanssitekniikan osaamista, vaan tunnilla tanssitaan ilmapiirissä, jossa liikkuja nauttii oman vartalonsa käytöstä omien resurssiensa mukaan sekä kokee oppimisen että onnistumisen riemua, tanssiurheiluliiton lajiesittelyssä kerrotaan.

Dancesport-sivustolla kuvataan myös, että bailatinoa voi verrata perinteiseen aerobicin alueella niin sanottuihin koreografisiin tunteihin, joissa syketasot vaihtelevat paljonkin ryhmän taidon mukaan.

- Bailatino-tunnin aikana nautitaan musiikista ja pidetään hauskaa yhdessä muun ryhmän kanssa. Kunto ja tanssitaito kohoaa melkein huomaamatta. Ikä, sukupuoli, koko tai taitotaso ei ole koskaan esteenä tunneille osallistumiseen.

Iidan laajempi ohjaajaesittely julkaistaan elokuun alussa seuran nettisivuilla. Kannattaa siis palata uutisiimme ensi kuunkin puolella!